Slamarica.com

Pregled vesti na Slamarici

Detaljni pregled vesti

Mobilna Slamarica

datum: 08. April, 2011

Slamarica je postala još bolja zahvaljujući novoj verziji aplikacije za mobilnu platformu Android, ali i novoj aplikaciji za Windows Phone 7. Andorid Slamaricu 2.0 možete odmah preuzeti sa Android marketa, dok WP7 verziju čekamo da se pojavi ovih dana na WP7 Marketplace-u.

Novosti u aplikacijama

Obe mobilne aplikacije sada su povezane sa web aplikacijom. Nedostatk koji je postojao sa prošlom verzijom Android aplikacije sada je ispravljen. Nove aplikacije se putem Internet konekcije sinhronizuju sa web verzijom Slamarice. Sinhronizacija je dvosmerna tako da se izmene sa web-a pojavljuju na vašem mobilnom telefonu, ali i obratno izmene koje ste napravili na mobilnom uređaju pojaviće se i na web Slamarici.

Android Slamarica 2.0

Na Android marketu se trenutno nalaze dve aplikacije Slamarice. Verzija 1.0 je offline verzija koja ne zahteva internet konekciju i koja nema nikakve veze sa web verzijom. Prva verzija će još neko vreme stajati na marketu, a zatim ćemo je skloniti. Verzija 2.0 Andorid Slamarice je potpuno nova verzija osveženog interfejsa, ubrzana, prilagođena platformi 2.1 i naravno sa mogućnošću sinhronizacije sa Web verzijom.

Funkcionalnosti kao što su geo referenciranje transakcija, unos računa i transakcija i izveštaji su i dalje tu. Mogućnost online rada je to što Slamarica servis podiže na potpuno nov nivo. Sada više nije potrebno ni da sedite za računarom da bi beležili transakcije. Dovoljno je da to uradite sa mobilnog telefona, bilo gde da se nalazili i transakcija će biti zapamćena.

 Windows Phone 7

Od kada se pojavio Windows Phone 7 imali smo želju da napravimo aplikaciju i za ovu mobilnu platformu. Na žalost Srbija se ne nalazi na listi zemalja koje su podržane, bez obzira na to nadamo se da će se naša aplikacija za Slamaricu ovih dana naći na Windows Phone Marketplace-u i da ćete moći da je preuzmete. Ova platforma ima ogroman potencijal obzirom da je i Nokia objavila da će svoje razvojne napore uparvo bazirati na Windows Phone 7 platformi.

Šta Slamarica WP7 nudi

Verzija za WP7 nudi mogućnost preuzimanja računa i transakcija sa web-a, ali i mogućnost beleženja transakcija direktno sa telefona. Posebna mogućnost je offline režim rada, gde nije neophodno da budete na internetu da bi uneli transakciju. Kada se prikačite na Internet konekciju telefon će prilikom sinhronizacije sve offline transakcije poslati na web.

 Obe platforme

Kao i uvek sigurnost podataka nam je od najveće važnosti. Sva komunikacija sa serverom između mobilnog telefona i web aplikacije se obavlja kroz kriptovani kanal, a svi podaci su takođe kriptovani u lokalnoj memoriji telefona.

Podaci koji se razmenjuju između servera i klijenta svedeni su na najmanju moguću veličinu, radi uštede protoka koji se ostvaruje kod vašeg provajdera. Ipak je Slamarica tu da uštedite novac, a ne da ga potrošite na preskupe kilobajte.

Vesti

najsvezija dešavanja na sajtu

Datum: 29. Decembar, 2020

Аžuriranje banaka

Sve aktuelne banke koje trenutno posluju u Srbiji dodate su u Slamaricu

Datum: 10. Decembar, 2011

Problemi sa Android verzijom

Poštovani korisnici, poslednjih nekoliko nedelja imamo problema da osposobimo Android verziju aplikacije. 

Javljali ste nam se vidno razočarani što aplikacija sa Androida ne fukcioniše. Neko vreme smo pokušavali da rešimo problem sa hosting provajderom i izavaocem SSL sertifikata međutim to nije urodilo plodom. 

Datum: 08. April, 2011

Mobilna Slamarica

Slamarica je postala još bolja zahvaljujući novoj verziji aplikacije za mobilnu platformu Android, ali i novoj aplikaciji za Windows Phone 7. Andorid Slamaricu 2.0 možete odmah preuzeti sa Android marketa, dok WP7 verziju čekamo da se pojavi ovih dana na WP7 Marketplace-u.

Pregled svih vesti ...