Slamarica.com

Upoznajte funkcionalnosti Slamarice

nove funkcionalnosti su u stalnom razvoju

Računi

osnova za beleženje svih transakcija

Izgled osnovnog ekrana sa računima

Računi u Slamarici mogu predstavljati vaše stvarne račune, (tekući račun, keš račun, štedni račun), koje imate otvorene u nekoj banci ili fiktivne račune koji će vam omogućiti da organizujete svoje finansije.

U okviru aplikacije moguće je kreirati neograničen broj računa bilo koje vrste. Za svaki račun odredićete banku u kojoj se taj račun nalazi, osim u slučaju keš računa za koji se banka ne definiše. Za račun možete odrediti i valutu u kojoj se on vodi.

U svakom trenutku na vašem računu videćete trenutno stanje vaših srestava. Računi imaju mnogo sličnosti sa fizičkim računima koje predstavljaju i sa njima možete raditi skoro sve kao i sa pravim računima.

Banke

lako praćenje svih računa

Uvek ažuran spisak svih banaka sa kontakt informacijama

Slamarica će vam u svakom trenutku obezbediti ažuran spisak banaka. Tu možete naći i kompletan adresar sa brojevima telefona i web adresom. Ovo je i polazna tačka za forimranje računa u okviru Slamarice.

Banke su veoma bitne prilikom rada sa računima i olakšavaju snalaženje ako imate više računa u različitim bankama. Računi uvek pripadaju određenoj banci i banka se bira prilikom kreiranja računa.

Transakcije

ispratite sve svoje troškove i prihode

Pregled i ažurairanje transakcija (prihodi, troškovi i transferi)

Transakcije su osnova celog sistema. Slamarica omogućava beleženje svih transakcija, troškova i prihoda po računima. Kada su transakcije unešene Slamarica omogućava pregledno i jasno izveštavanje.

Transakcije karakterišu pored iznosa i datuma, dodatni opis, a izuzetno su korisne i vrste i podvrste posebno za zbirne izveštaje, ali i lakše snalaženje prilikom pregleda transakcija.

Pored standardnih transakcija: troškova i prihoda, Slamarica poseduje posebnu vrstu transakcija, a to su transferi. Transferi su transakcije koje se obavljaju izmedju dva računa, npr. kada se podiže novac sa tekućeg računa da bi se taj isti novac pretvorio u drugu valutu i stavio na štednju.

Svaka transakcija pripada jednom računu ukoliko se radi o prihodu i trošku ili se pojavljuje na dva računa ako se radi o transferu.

Budžet

bužet kao osnova za planiranje troškova

Izgled ekrana sa prikazom realizacije aktivnog bužeta

Budžet je jedan od osnovnih alata za uspešno upravljanje vašim ličnim finasijama. Slamarica vam omogućava da napravite vaš lični budžet za naredni mesec ili godinu i da konstantno pratite kako se plan sprovodi u delo.

Upravljanje ličnim finansijama pomoću bužeta omogućiće vam da uspešno realizujete svoje ciljeve, ali i da na vreme uočite, mesta gde se sprovođenje plana ne odvija kako treba.

Grafikon koji prati realizaciju budžeta, predstavljen je bojama semafora: zelena, žuta i crvena. Dokle god ste u zelenoj pa i žutoj boji, sve se odvija po planu. Međutim ukoliko vaši pokazatelji za pojedine vrste transakcija pređu u crvenu boju to je siguran signal da morate obratiti pažnju na troškove, kako ne bi ugrozili realizaciju sopstvenog plana.

Podsetnici

da ne zaboravite na vaše troškove

Odličan način da se nijedna buduća transakcija ne zaboravi

Podsetnici umesto Vas pamte buduće troškove. Dovoljno je da definišete mesečno ili godišnje ponavljanje nekog troška i podsetnici će vas opomenuti 5 dana ranije da se taj trošak približava. Na ovaj način možete se na vreme pripremiti i bolje planirati Vaš novac.

Posebno korisna opcija je pravljenje transakcija direktno sa ekrana za podsetnike. Na ovaj način unos transakcija se umnogome može ubrzati, jer Slamarica iz podsetnika preuzima većinu podataka o toj transakciji, pa je dovoljno da dodate još iznos i komentar.

Izveštaji

analiza troškova i prihoda

Grafički bogata prezentacija svih relevantnih podataka o troškovima i prihodima

Izveštaji predstavljaju vizuelizaciju vaših transakcija. Grafički prikazi troškova i prihoda pomoću tabela ili grafikona olakšaće vam da utvrdite gde vaš novac odlazi i kako da promenite svoje navike kako bi uštedeli.

Vremenom će se broj različitih izveštaja uvećavati, a time nadamo se i korisnost Slamarice.

Vaše ideje

učestvujte sami u razvoju Slamarice

Vi učestvujete u stvaranju novih funkcionalnosti, napišete šta mislite da nedostaje Slamarici i mi ćemo na tome sigurno poraditi

Od samog početka razvoja Slamarice cilj nam je bio da olakšamo vođenje ličnih finansija svakom korisniku. Kako je Slamarica u stalnom razvoju, naša velika želja je da i vi sami učestvujete u izgradnji našeg i vašeg sistema.

Kroz par koraka dodajte nove ideje, prijavte greške i probleme u radu ili jednostavno sa drugim korisnicima učestvujte u diskusiji na neku od već postojećih tema.

Vesti

najsvezija dešavanja na sajtu

Datum: 29. Decembar, 2020

Аžuriranje banaka

Sve aktuelne banke koje trenutno posluju u Srbiji dodate su u Slamaricu

Datum: 08. April, 2011

Mobilna Slamarica

Slamarica je postala još bolja zahvaljujući novoj verziji aplikacije za mobilnu platformu Android, ali i novoj aplikaciji za Windows Phone 7. Andorid Slamaricu 2.0 možete odmah preuzeti sa Android marketa, dok WP7 verziju čekamo da se pojavi ovih dana na WP7 Marketplace-u.

Datum: 01. Februar, 2011

Slamarica u emisiji Buđelar (tv B92)

U emisiji Buđelar na televiziji B92 (emitovanoj 29. januara 2011) posvećenoj planiranju ličnih finasija, predstavili smo Slamaricu i objasnili kako ona može da vam pomogne u izradi vašeg kućnog budžeta.

Pregled svih vesti ...